Luchtstroom festival

De Luchtstroom bestaat inmiddels bijna 1 jaar en wie jarig is, viert feest en trakteert!

Wat

Op woensdag 29 mei hebben wij een festival op de Luchtstroom met als thema: onbegrensd samen. ‘Onbegrensd’ staat voor een continue (lucht) stroming van kennis, over de toekomst. ‘Samen’ om van mensen te leren, mensen te ontmoeten en met mensen SAMEN impact te creëren.

Het programma wordt gevuld met een groene tint: ‘onkruid vergaat niet’, we staan ook stil bij een belangrijk thema namelijk: placemaking; ‘small footprint, big impact’, en we brengen de waarde in kaart van gamification en/of spelen, in het programma: ‘let the games begin’.

We hebben de gehele dag een zoete inval en er is een supertof programma. Je bent welkom om een kijkje te komen nemen op de Luchtstroom, dus hou je agenda vrij!

Als bezoeker ga je geïnspireerd en vol nieuwe ideeën naar huis. We zien je graag op 29 mei!

Waar

Bij ons op de Luchtstroom natuurlijk! 

Suikerlaan 3
9743 AN
Groningen

Bekijk op de kaart

Wanneer

Woensdag 29 mei van 13:00 tot 18:00 uur.

Aanmelden

Meld je nu aan, dan weten we dat je komt! Registreer in ieder geval je Festivalticket via onderstaande knop. Voor sommige programmaonderdelen met beperkte ruimte dien je je apart aan te melden. Deze staan hieronder aangegeven als vol=vol.

Een greep uit het programma! 

Registreer je Festivalticket via de groene aanmeldknop. Voor sommige programmaonderdelen met beperkte ruimte dien je je apart aan te melden. Deze staan hieronder aangegeven als vol=vol

Tim Murck
Van 15:30 tot 16:30 op het Luchtstroom Festival!

Tim zijn fascinatie voor het inzetten van nieuwe, digitaal gedreven, mediavormen begon in het werkveld. Inmiddels combineert hij al 12 jaar interactieve storytelling en gamification om groepen mensen ‘in beweging’ te krijgen. Hoe gaaf is het dan ook dat hij tijdens het Luchtstroom festival gaat toelichten welke verhaal- en game mechanismen vaak worden toegepast en welk effect dat op mensen heeft. Dit doet hij in combinatie met praktijkvoorbeelden in de wereld van storytelling en gamification. 

Margit Eelbren Vegter:
Wijsheid op wielen
Van 14:00 tot 17:00, elke 15 minuten!

Meld je aan want VOL=VOL

Herken je dat, dat je opeens anders tegen de dingen aankijkt? Dat iemand precies de juiste vraag stelt? Of dat je ergens waar je heel zeker over was, opeens gaat betwijfelen? Durf jij tijdens Luchtstroom festival zélf te filosoferen? Margit van Bedrijf de Wijsheid zit in een knusse caravan en vangt je op voor een mini filosofisch gesprek, waarbij ze jou en je gedachtes eens stevig aan de tand voelt. Kom binnen met een kwestie die jou momenteel bezighoudt en loop weg met een vraag!

Ideeënjagers Creative Boost
13:00 tot 14:00:

Meld je aan voor deze activiteit. Vol = Vol. 


Loop jij wel eens vast in je werk of heb je op dit moment een vraag of probleem waar je tegenaan loopt? De Ideeënjagers kunnen je hier zeker mee helpen! De Ideeënjagers gaan door middel van een creatieve techniek met jou aan de slag om in ongeveer 15 minuten tot een oplossing te komen! Die oplossing kan je zeker meenemen wanneer je weer tegen een probleem aanloopt.

Hilbrand Katsma – Waarom de Loskade
14:00 tot 14:30 

Waarom is het nodig om te innoveren in bouwprocessen? Hoe bouwen we een toekomstbestendige leefomgeving waar de bewoner centraal staat? Hilbrand Katsma van Van Wijnen Noord neemt je mee in deze urgenties in de bouwsector en vertelt waarom Van Wijnen de Loskade (tevens de buurman van de Luchtstroom) heeft ontwikkeld.

Marco Agema: Snackbar van de toekomst
Van 16:30 tot 17:00,

Meld je aan want VOL=VOL

Marco Agema zal je meenemen in zijn Snackbar van de Toekomst waarin hij zijn visie op snacks van de toekomst presenteerd. Je gaat niet alleen zijn super interessante verhaal aanhoren, maar je gaat ook proeven! Hij wil laten bijdragen aan minder vervuiling, minder verspilling en eerlijke handel. Dit zal je allemaal meekrijgen in zijn verhaal in de Snackbar van de Toekomst.

De Opfleurist
14:00 tot 17:00

Wie wordt er nou niet blij van planten? De opfleurist zal je inspireren in een workshoptevens is ze een plantendokter, dus heb jij een vraag of probleem met jou plant, vraag het aan Marjolein! Ook neemt ze natuurlijk veel groen mee dus als je nog van plan bent aankomende week planten voor in huis te kopen, wacht dan heel even tot op het festival… 

Yerun Karabey: Landbouw in hartje Stad
14:30 tot 15:30


Yerun gaat jou op het festival meenemen in zijn scenario studie voor een voedselsysteem in Groningen. Hierin staat de vraag: Wat als Groningen een zichtbaar en circulair lokaal voedselsysteem implementeert in de stad. Met zijn scenario studie zal dit iets vragen van alle lagen van de leefomgeving.

Petra Weel – Business yoga:
13:00 tot 14:00:

meld je aan voor deze activiteit. Vol = Vol.

Manieren om weer fris aan het werk te gaan.
Ervaar je wel eens druk op je werk? Of stress? Heb je soms zo’n moment dat je het even niet meer weet en je hoofd vol zit? Op het festival gaat Petra Weel van Balanskompas aftrappen met een combinatie van businessyoga en mindfulness.

Robertine Romeny – Autobiografisch schrijven:
14:30 tot 15:30:

meld je aan voor deze activiteit. Vol = Vol.

Een schrijfsessie over je biografische voetafdruk. Wat was er anders in de wereld als ik er niet was? Ieders aanwezigheid doet iets. Kijk naar een steen die je in de stroom legt, die heeft invloed op de loop van de rivier, hoe klein je steen ook is. Via korte schrijfopdrachten gaan de deelnemers verkennen wat zij tot nu toe eígenlijk hebben gedaan op aarde. Heb ik mensen gelukkig gemaakt? Heb ik mensen tot wanhoop gebracht? Heb ik actiegevoerd voor een betere wereld? Heb ik iemand een lied geleerd? Wat was míjn steen die de stroom van de rivier verlegde?