Klassenfeestjes

 

De Luchtstroom is een super leuke plek om een klassenfeestje te geven!  De strandtent is groot genoeg en ook buiten is van alles te beleven! Binnenkort is er zelfs een heel bijzondere minigolfbaan. En op het Suikerterrein kan je geweldige speurtochten uitzetten.

De kosten voor een klassenfeestje bij de Luchtstroom zijn laag. Je betaalt een vast bedrag van € 30,- voor gebruik van de buitenruimte en de strandtent. De kinderen mogen dan gratis onbeperkt limonade drinken. Daarnaast is er in overleg van alles mogelijk. Van catering tot aan een kindertheatervoorstelling en van een speurtocht tot een yogaworkshop.

Klassenfeestjes

‘Klassenfeestjes’ is een project van de Rijksuniversiteit Groningen. In 2018 was dit project ‘het goede doel’ van het Nationaal Schoolontbijt. Het project wordt geleid door prof. dr. Laura Batstra. Sinds 2016 is het project Klassenfeestjes actief om ouders te ondersteunen bij het organiseren van verjaardagsfeestjes waarbij de hele klas wordt uitgenodigd. Er is bijvoorbeeld een handboek ontwikkeld met heel veel tips voor de organisatie van een klassenfeestje.

Eén van de moeilijkste dingen waar kinderen mee kampen is sociale uitsluiting. Veel kinderen die wat drukker zijn dan normaal, krijgen bijvoorbeeld nooit een uitnodiging voor een verjaardagsfeestje. Niet alleen drukke kinderen liggen soms buiten de groep. Ook kinderen die verlegen zijn of in armoede leven, de Nederlandse taal (nog) niet optimaal beheersen, of op wat voor manier dan ook als ‘anders’ ervaren worden. Dit is zorgelijk, want er niet bij horen doet pijn. Zoals David van tien: ´Als er iemand jarig is in de klas, dan hoop ik altijd dat ik ook een keer uitgenodigd word op het feestje. Het gebeurt nooit. Ik doe alsof het me niet kan schelen, maar ik ben er heel verdrietig van´.