Over de Luchtstroom

 

Tiny offices

Op zoek naar een werkplek waar buiten dichtbij is? Klaar met thuiswerken en toe aan iets anders? Op de Luchtstroom verhuren we inspirerende tiny offices!

Creatieve broedplaats

Op de Luchtstroom kun je je creativiteit de vrije loop laten. Er is volop ruimte om te experimenteren en elkaar te inspireren.

Leuke activiteiten

Op de Luchtstroom worden regelmatig workshops en andere activiteiten georganiseerd. Dus ben je op zoek naar een leuk uitstapje, kijk dan even in onze agenda! Leuk voor jong en oud.

Nieuwe mensen ontmoeten

De Luchtstroom is gevestigd op het Suikerterrein in Groningen waar vele innovatieve bedrijven zitten. Regelmatig worden er uiteenlopende evenementen georganiseerd. Een ontmoetingsplaats voor iedereen!

Samenwerkingen op de Luchtstroom:

 

Tadelungt

Tadelungt

Grounded Expedities

Activiteiten

Glas Werkhuis

Atelier

De Nieuwe Editie

Design label

De Ideeënjagers

Initatiefnemers

Theater Pannenkoek

Theater

Sanne de Jong | Op Avontour

Activiteiten

MEER

Yogacafé

De Luchtstroom is een kavel op het Suikerterrein in Groningen waar geëxperimenteerd wordt met innovaties in de leefomgeving. In het bijzonder de manier en vormgeving van werken. Het terrein is 2500 vierkante meter en staat in het teken van ‘de toekomst van werken’. De Luchtstroom staat voor een nieuwe cross-sectorale innovatiestroming waar kenniscirculatie en innovatie samenkomen. De bedrijven van de Luchtstroom community hebben daarom een bepaalde wederkerigheid naar elkaar toe. Wederkerigheid in het circuleren van kennis, maar ook wederkerigheid in samen het terrein verder uitbouwen. Daar krijg je een prettige en persoonlijke werkomgeving voor terug. Een werkomgeving waar je op de hoogte bent van elkaars bezigheden en zo elkaar kunt versterken. Op deze manier wordt er samen met bezoekers en huurders een meerwaarde aan het Luchtstroomterrein gegeven.

De Luchtstroom is opgericht door de Ideeënjagers. Dit is een groep jonge mensen die zich bezighoudt met de leefomgeving van de toekomst. Ideeënjagers is geïnitieerd door Van Wijnen. Van Wijnen bouwt aan ruimte voor een beter leven en daarvoor moeten er nieuwe businesscases worden opgezet. Een belangrijke taak van de Ideeënjagers is om deze businesscases te testen en te ontwikkelen voordat ze toegepast kunnen worden. De Luchtstroom is zo’n testomgeving. In dit geval voor het toepassen van placemaking, oftewel om samen de openbare ruimte te verbeteren.

Nog meer over de Luchtstroom Onze pijlers en
veelgestelde vragen

Wil je nog meer te weten komen over waar de Luchtstroom voor staat en wat de Luchtstroom te bieden heeft? Klik dan hiernaast!