Over de Luchtstroom

 

Inspirerende werkplek

Op zoek naar een werkplek? Op de Luchtstroom bieden we inspirerende werkplekken aan!

Creatieve broedplaats

Op de Luchtstroom kan je je creativiteit de vrije loop laten. Er is volop ruimte om te experimenteren.

Ontmoet nieuwe mensen

De Luchtstroom is gevestigd op het Suikerterrein in Groningen waar van alles gebeurt.

Have Fun

Heb je zelf goeie ideeën en zoek je een plek om die tot uiting te brengen? Kom dan vooral eens langs!

Nu gevestigd op
de Luchtstroom:

 

De Luchtstroom is een kavel op het Suikerterrein in Groningen waar geëxperimenteerd wordt met innovaties in de leefomgeving en in het bijzonder de manier van werken hierbij. Het terrein beslaat 50 bij 50 meter en staat in het teken van ‘de toekomst van werken’. De Luchtstroom staat voor een nieuwe cross-sectorale innovatiestroming waar kenniscirculatie en innovatie samenkomen. De Luchtstroom community geeft hier invulling aan door middel van een bepaalde wederkerigheid naar elkaar. Wederkerigheid in het circuleren van kennis, maar ook wederkerigheid in het achterlaten van een fysieke footprint, waar je een prettige en persoonlijke werkomgeving voor terug krijgt. Op deze manier wordt er samen met bezoekers en huurders een meerwaarde aan het Luchtstroomterrein gegeven. 

De Luchtstroom is geïnitieerd door de Ideeënjagers, dit is een groep jonge mensen die zich bezighouden met de leefomgeving van de toekomst. Ideeënjagers is geïnitieerd door Van Wijnen en Van Wijnen bouwt aan ruimte voor een beter leven. Om dit te kunnen bereiken, moeten er nieuwe businesscases worden opgezet. Deze worden getest en ontwikkeld voordat ze toegepast kunnen worden: een belangrijke taak van de Ideeënjagers. De Luchtstroom is zo’n testomgeving. In dit geval voor het toepassen van placemaking. 

Nog meer over de Luchtstroom Onze pijlers en
veelgestelde vragen

Wil je nog meer te weten komen over waar de Luchtstroom voor staat en wat de Luchtstroom te bieden heeft? Klik dan hiernaast!